Ingrediënten

  • 450 gram diepvries spinazie
  • 25 gr ongezouten amandelen
  • 1/2 ui of 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 6 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 ml halfvolle melk
  • 150 gram halfvolle Turkse yoghurt
  • 1 pak yufka (3 vellen)
  • 200 gram feta light

Uitdaging : Gemiddeld

Porties :

Börek is een deeggerecht dat gemaakt wordt in veel landen in het Midden Oosten en de Balkan. Vaak van blader- of filodeeg. Börek kan gevuld zijn met kaas, gehakt of groente (meestal spinazie)

Bereidingswijze

  • 1
    laat de spinazie ontdooien
  • 2
    warm de oven voor op 200 graden
  • 3
    Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Hak de amandelen grof.
  • 4
    Maak de ui of sjalot en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  • 5
    Verwarm 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  • 6
    Meng de spinazie en de amandelen er door en breng het mengsel op smaak met peper.
  • 7
    Klop voor de saus de eieren los en klop er de margarine, de melk en de yoghurt door.
  • 8
    Bestrijk een ovenvaste schaal met de rest van de olie. Scheur 1 vel yufka in stukken en leg het in de schaal.
  • 9
    Schep steeds wat van de saus tussen de lagen deeg.
  • 10
    Schep het spinaziemengsel erop.
  • 11
    Verkruimel de feta over de spinazie.
  • 12
    Vul de schaal verder met het yufkadeeg en verdeel de saus er tussen.
  • 13
    Bak de borek in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en bruin.

Gerelateerde recepten