
Ingrediënten
Uitdaging : Gemiddeld
Porties :
Bereidingswijze
- 1laat de spinazie ontdooien
- 2warm de oven voor op 200 graden
- 3Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Hak de amandelen grof.
- 4Maak de ui of sjalot en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- 5Verwarm 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
- 6Meng de spinazie en de amandelen er door en breng het mengsel op smaak met peper.
- 7Klop voor de saus de eieren los en klop er de margarine, de melk en de yoghurt door.
- 8Bestrijk een ovenvaste schaal met de rest van de olie. Scheur 1 vel yufka in stukken en leg het in de schaal.
- 9Schep steeds wat van de saus tussen de lagen deeg.
- 10Schep het spinaziemengsel erop.
- 11Verkruimel de feta over de spinazie.
- 12Vul de schaal verder met het yufkadeeg en verdeel de saus er tussen.
- 13Bak de borek in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en bruin.