Clafoutis met kersen

Ingrediënten

  • 500 gr verse kersen. Met pitten is het het lekkerst, maar als je de pitten er van tevoren uit wilt halen is dat ook prima. Als je kersen uit pot gebruikt, laat deze dan heel goed uitlekken.
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 250 ml yoghurt (met melk kan ook dan is de clafoutis lichter)
  • 75 gr bloem
  • 3 eieren
  • 25 gr boter
  • Poedersuiker om het te bestrooien

Uitdaging : Gemiddeld

Porties :

Clafoutis is een heerlijk Frans nagerecht, een soort gebak van een beslag met fruit, meestal kersen, dat in de oven wordt gebakken. Je serveert de clafoutis lauwwarm, maar de volgende ochtend bij het ontbijt of de lunch als de clafoutis is afgekoeld/koud is deze ook heerlijk.  Clafoutis wordt gepresenteerd door Ratatouille. Het Hilversumse eetproject Ratatouille heeft als doel om verbinding tot stand te brengen tussen kwetsbare inwoners om zo hun sociale netwerk te vergroten. Dit doen we door het aanbieden van een gezellige en gezonde driegangen maaltijd op zes verschillende locaties in Hilversum.

Bereidingswijze

  • 1
    benodigdheden: Quichevorm en Mixer
  • 2
    Verwarm de oven voor op 190° graden
  • 3
    Smelt 25 gram boter en zet aan de kant.
  • 4
    Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en meng door elkaar.
  • 5
    Voeg de eieren en 25 gr gesmolten boter toe en mix kort door elkaar.
  • 6
    Voeg dan de yoghurt in 2 of 3 keer toe en mix ondertussen door elkaar tot er geen klontjes meer zijn.
  • 7
    Vet de vorm goed in en verdeel de kersen over de bodem
  • 8
    Giet het beslag over de kersen in de vorm.
  • 9
    Bak de clafoutis ca. 30 minuten in de oven tot hij gaar is.
  • 10
    Haal uit de oven en laat wat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Gerelateerde recepten