
Ingrediënten
Uitdaging : Gemiddeld
Porties :
Bereidingswijze
- 1Kook de kip met alle gedroogde kruiden in 1,5 liter water
- 2Zodra de kip gaar is, zeef het kookvocht en bewaar dit voor het deeg.
- 3Pluk de kip in kleine stukjes en bak deze in een pan met een scheutje olijfolie.
- 4Breng op smaak met de overige ingrediënten voor de vulling en laat even sudderen met een beetje water
- 5Zet het vuur uit en meng de roomkaas erdoor. Laat afkoelen.
- 6Bereiding van het deeg:
- 7Doe het kookvocht van de kip in een pan en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de boter toe. Breng op smaak en voeg beetje bij beetje de bloem toe, terwijl je voortdurend roert, tot het deeg volledig homogeen is en loskomt van de randen van de pan.
- 8Breng het deeg over op een werkblad en kneed het tot het glad is.
- 9Vorm nu de coxinhas: neem een stukje deeg, maak er een cirkel van in je hand en leg wat vulling in het midden. Vouw dicht en vorm tot een peervorm.
- 10Paneer door eerst in melk en daarna in paneermeel te halen. Frituur in hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.