Kip Coxinha

Ingrediënten

  • 1 kg gekookte en gesnipperde kipfilet
  • Olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Fijngehakte peterselie
  • Gedroogde kruiden naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 300 gram roomkaas
  • Ingrediënten voor het paneren/bakken: • Olie of plantaardig vet • Melk • Paneermeel

Uitdaging : Gemiddeld

Porties :

Braziliaanse coxinha is een populaire snack in brazilië, bekend om zijn sappige kipvulling en knapperige korst. Deze hartige lekkernijen worden vaak geserveerd op feestjes, als tussendoortje of zelfs als street food. De buitenkant is goudbruin en knapperig, terwijl de binnenkant vol van smaak en heerlijk sappig is.

Bereidingswijze

  • 1
    Kook de kip met alle gedroogde kruiden in 1,5 liter water
  • 2
    Zodra de kip gaar is, zeef het kookvocht en bewaar dit voor het deeg.
  • 3
    Pluk de kip in kleine stukjes en bak deze in een pan met een scheutje olijfolie.
  • 4
    Breng op smaak met de overige ingrediënten voor de vulling en laat even sudderen met een beetje water
  • 5
    Zet het vuur uit en meng de roomkaas erdoor. Laat afkoelen.
  • 6
    Bereiding van het deeg:
  • 7
    Doe het kookvocht van de kip in een pan en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de boter toe. Breng op smaak en voeg beetje bij beetje de bloem toe, terwijl je voortdurend roert, tot het deeg volledig homogeen is en loskomt van de randen van de pan.
  • 8
    Breng het deeg over op een werkblad en kneed het tot het glad is.
  • 9
    Vorm nu de coxinhas: neem een stukje deeg, maak er een cirkel van in je hand en leg wat vulling in het midden. Vouw dicht en vorm tot een peervorm.
  • 10
    Paneer door eerst in melk en daarna in paneermeel te halen. Frituur in hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Gerelateerde recepten