
Ingrediënten
Uitdaging : Gemiddeld
Porties :
Bereidingswijze
- 1Verhit de olie op middelhoog vuur in een pan, voeg ui en wortel toe en bak 5 minuten.
- 2Voeg vervolgens de bieten toe (bestrooi ze eventueel met citroenzuur of besprenkel met citroensap of azijn – zo wordt de borsch mooi rood). / Als je gekookte bieten gebruikt, voeg ze nog niet toe./
- 3Bak de groenten nog 5 minuten, voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en bak nog 5-7 minuten.
- 4Breng de bouillon aan de kook.
- 5Voeg de gesneden witte kool toe en kook 10 minuten op middelhoog vuur.
- 6Doe de aardappelen erbij, breng opnieuw aan de kook en voeg zout toe.
- 7Voeg nu de gebakken groenten toe. Als je gekookte bieten gebruikt, voeg ze nu toe.
- 8Roer goed door, voeg het laurierblad toe, dek af met een deksel en laat nog 15 minuten koken.
- 9Laat daarna 20-30 minuten staan.
- 10Serveer met verse dille of peterselie en een lepel zure room.
- 11Er wordt gezegd dat borsch de volgende dag het allerlekkerst is 😊