Ingrediënten

  • 75 gram gort
  • 6 a 7 dl water
  • 1/2 zakje krenten
  • 1/2 zakje rozijnen
  • 1 flesje bessensap (ongezoet)
  • 60 gram suiker
  • kaneelstokje

Uitdaging : Gemiddeld

Porties : 4

Watergruwel wordt bij voorkeur door beppe (oma) zelf gemaakt. Een gewaardeerd nagerecht, gemaakt van gort, water, kaneelstokjes, rozijnen, krenten en bessensap. In 2024 gepresenteerd door "Frysk en Frij" Een friese vereniging in Hilversum

Bereidingswijze

  • 1
    Gort in water aan de kook brengen, zachtjes laten koken, voeg kaneelstokje toe
  • 2
    voeg bessensap, de krenten, de rozijnen en suiker toe
  • 3
    laat het geheel circa nog 30 minuten koken
  • 4
    voeg aan het eind eventueel nog wat suiker en kaneel toe
  • 5
    het kan als warm gerecht geserveerd worden of als koud gerecht

Gerelateerde recepten